Limbolink

Oscar and the Wolf & Stromae grootste kanshebbers Red Bull Elektropedia Awards 2014

Print
Oscar and the Wolf & Stromae grootste kanshebbers Red Bull Elektropedia Awards 2014

Foto: ma

Nadat hij vorig jaar aan de haal ging met de Red Bull Elektropedia Award voor Artist of the Year en Best Album, is Stromae dit jaar vijf keer genomineerd. Maar er is één iemand die nog beter doet: Oscar and the Wolf geeft iedereen het nakijken met liefst acht nominaties! Andere grote kanshebbers op een award zijn The Subs, LTGL, Poldoore, Netsky, Magnus, Locked Groove, Oaktree, Faisal en The Magician.

Over de nominaties voor de jaarlijkse hoogmis van nightlife en elektronische muziek in ons land werd de afgelopen weken beslist door een honderdkoppige jury van professionals uit de Belgische muziek- en clubindustrie (journalisten, radiomakers, partypromotors, platenbazen en festivalorganisatoren). Vanaf vandaag is het aan het publiek om de winnaars aan te duiden op www.awards.redbullelektropedia.be. Vorig jaar stemden meer dan achttienduizend muziekliefhebbers Stromae, Dimitri Vegas & Like Mike, Netsky, GOOSE, Aeroplane, Coely, Tomorrowland en Fuse naar de overwinning.
 
Dit jaar zal het publiek ook voor het eerst zijn stem kunnen uitbrengen op de Belgische DJ Top 100 en de Belgische Club Top 30. ‘Ons land telt zoveel straffe dj’s en toonaangevende clubs dat de jury de afgelopen jaren telkens de grootste moeite had om er slechts tien te nomineren’, zegt Ben Van Alboom van Red Bull Elektropedia. ‘Het niveauverschil tussen de nummer tien en de nummer dertig in de lijstjes van de jury was soms zo verwaarloosbaar dat we hebben besloten om die twee categorieën volledig open te gooien en het publiek te laten beslissen.’