Kindergemeenteraad schiet uit de startblokken

Print
Bocholt - Op vrijdag 17 oktober kwam in de raadzaal van het gemeentehuis van Bocholt voor het eerst de kindergemeenteraad samen.

De kindergemeenteraad bestaat uit kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van alle scholen van Bocholt. Elke school mocht via verkiezingen 1 leerling uit het vijfde en 1 leerling uit het zesde leerjaar afvaardigen. Uit deze 10 kinderen werd een kinderburgemeester verkozen door de kindergemeenteraad. Vanaf nu heeft burgemeester Jos Claessens dus een rechterhand in Dries Coenen van basisschool De Driehoek, die zichzelf voor een schooljaar de Kinderburgemeester van Bocholt mag noemen. Na de verkiezing ging de kindergemeenteraad zeer constructief aan de slag met de thema’s die de leden uit hun school hadden meegebracht. Uiteindelijk werden de thema’s verkeersveiligheid en speelruimte/vrije tijd gekozen als prioriteiten waarrond de kindergemeenteraad actie wil ondernemen.

Schepen Mia Croonen: “Ik vind het zeer boeiend om te zien hoe die kinderen op een positieve en eerlijke manier willen meewerken aan het beleid van de gemeente in al zijn verschillende aspecten. Het is leuk om eens een jonge en frisse kijk op het beleid te krijgen en samen te ijveren voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid in onze gemeente”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio