Tweede nederlaag op rij voor Sharapova op Masters

Print

Maria Sharapova Foto: AP

De Russische Maria Sharapova (WTA 2) heeft donderdag haar tweede nederlaag geleden op de WTA Finals in Singapore.
Sharapova verloor in haar tweede wedstrijd in de witte groep met 6-3 en 6-2 van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 3). De Russin moest dinsdag al haar meerdere erkennen in de Deense Caroline Wozniacki (WTA 8). Eerder op de dag won Wozniacki met 7-5 en 6-3 van de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 6). De beslissing over wie in de witte poule naar de halve finales mag, valt vrijdag. Wozniacki staat aan de leiding met twee zeges. Radwanska en Kvitova tellen elk één overwinning.

Wozniacki stap dichter bij halve finale Masters

De Deense Caroline Wozniacki pakte eerder op de dag al haar tweede zege op de Masters gevierd. Ze klopte de Poolse Radwanska. Het voormalige nummer één van de wereld (nu is ze achtste op de WTA-ranking) was in haar tweede duel in de witte groep met 7-5 en 6-3 te sterk voor de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 6). Wozniacki staat zo dicht bij een plaats in de halve finales. In haar eerste wedstrijd was Wozniacki met 7-6 (7/4), 6-7 (5/7) en 6-2 te sterk voor Sharapova.

Donderdag staat ook nog een duel in de rode groep op het programma. De Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams (WTA 1) kijkt de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 5) in de ogen. Williams leed woensdag een zware nederlaag tegen de Roemeense Simona Halep (WTA 4): 6-0 en 6-2. Maandag won de Amerikaanse wel van de Servische Ana Ivanovic (WTA 7). Bouchard verloor haar eerste twee wedstrijden, tegen Halep en Ivanovic.

Aan de WTA Finals, ook wel de Masters of het officieuze WK genoemd, nemen de acht beste speelsters van het jaar deel. De top twee van de rode en de witte groep stoten door naar de halve finales.