KVLV in de ban van vrouwen in de Groote Oorlog

Print

Beverlo

Beringen - Op woensdag 22 oktober vond er een gewestactiviteit van KVLV Beringen-Tessenderlo plaats in de Kardijk in Beverlo met als thema 'Sterke vrouwen in de Groote Oorlog'.

In 2014 wordt overal WO I herdacht, de Groote Oorlog die honderd jaar geleden uitbrak.....
Martine Kouwenhoven las voor en vertelde: "Het is niet voor niks dat deze oorlog de annalen in ging als de Groote Oorlog. Het was de eerste keer dat een volledige maatschappij, inclusief het thuisfront, gericht was op de oorlogsinspanningen."
Hierin speelden vrouwen zonder twijfel een belangrijke, maar onderbelichte rol. Ze werkten als verpleegsters, spionne, zelfs al soldaat in de loopgraven, ze werkten in de fabrieken, de trams en de kantoren. Daarnaast brachten ze de kinderen groot, deden het huishouden en zorgden voor de voedselvoorziening... Zo leerden we over Madame Tack, Mevrouw Ellen Lamotte en anderen, een boeiende uiteenzetting die bij velen vragen deed rijzen.
We leerden een aantal gewone vrouwen kennen in buitengewone omstandigheden!
De talrijk aanwezigen luisterden aandachtig naar de verhalen. Tijdens de pauze werd hen een tas koffie en gebak aangeboden door de gewestbestuursleden. Het klaarzetten van de zaal en opdienen gebeurden door bestuursleden van KVLV Beverlo.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio