Zwaarbewolkt weer maar amper buien

Print
Zwaarbewolkt weer maar amper buien

Foto: Archiefbeeld

Het is donderdagmiddag wisselend tot zwaarbewolkt maar er valt weinig of geen regen. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De maxima bedragen 8 graden in de Ardennen en ongeveer 14 graden elders. ‘s Avonds en ‘s nachts is het meestal bewolkt, met vooral in het westen tijdelijk kans op wat motregen. De temperaturen dalen naar 6 à 11 graden.

Vrijdag is het wisselend tot zwaarbewolkt maar voorlopig valt er geen neerslag van enige betekenis. Het is pas in de loop van de namiddag of avond dat de kans op regen groter wordt. Er staat een matige, aan zee later een vrij krachtige zuidenwind. De maximumtemperaturen bedragen 11 tot 15 graden.

De nacht van vrijdag op zaterdag verloopt regenachtig. Zaterdagochtend valt er tijdelijk nog wat lichte regen maar vanuit het westen wordt het geleidelijk droog met enkele opklaringen. Zondag en maandag blijft het overal droog met wolken en zon. Daarna worden de regenkansen alweer wat groter. De middagtemperatuur schommelt rond 16 graden. Ook ‘s nachts blijft het zacht.

(belga)