Leerlingen TISM drie dagen in de Westhoek

Print
Leerlingen TISM drie dagen in de Westhoek

Foto: TISM BREE

Bree - Van 22 tot 24 september waren onze leerlingen van 1A en 2A van het TISM op bezoek in de Westhoek.

Op de IJzer voer de Seastar ons naar Diksmuide. Daar bezochten we de IJzertoren en liepen we in de Dodengang doorheen de loopgraven. Vervolgens reden we verder naar Oostende, waar we in de vernieuwde jeugdherberg ‘De Ploate’ onze intrek namen. Na het avondmaal maakten we het strand nog onveilig met voetballen, frisbeeën, chillen en uitwaaien.
’s Anderendaags speelde zich alles in Ieper en omgeving af. In de voormiddag bezochten we Flanders Fields. Na de picknick startte ons bezoek aan Ieperboog-Noord. We bezichtigden verschillende begraafplaatsen (Britse-Duitse-Canadese) en namen een kijkje bij een gereconstrueerde loopgraaf. In de late namiddag maakten we nog een wandeling in de binnenstad en over de vestingsmuren van Ieper. Ons avondmaal aten we in brasserie ‘De Kazematten’. De avond werd afgesloten met een bezoek aan de Last Post.
De laatste dag vertrokken we gepakt en gezakt in de regen richting Brussel. Hier bezochten we het ‘Museum van het Leger en de Krijgsdienst’ gelegen aan het Jubelpark. Veel leerlingen waren echt onder de indruk van de vele militaire attributen en vliegtuigen die dit museum rijk is.
Heel wat cultuur rijker, maar voldaan, kwamen we ’s namiddags weer in Bree aan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio