Planckendael krijgt er twee olifantjes bij

Kai Mook wordt grote zus

Print
Kai Mook wordt grote zus

Foto: Pol De Wilde - Corelio

Muizen / Mechelen -

Kai Mook, Vlaanderens bekendste kleine olifant, wordt grote zus. Planckendael laat via Twitter weten dat er volgend jaar uitbreiding komt bij de olifantenfamilie. En er is nog meer goed nieuws: er zijn ineens twee kleine olifantjes op komst.

Een zwangerschap aankondigen, dat doe je tegenwoordig via sociale media. Liefst nog met een originele foto bij, of met de echo van de baby in spe. Ook Planckendael kondigde op die manier leuk dierennieuws aan. ‘Kai Mook wordt grote zus’, schreef de dierentuin op Twitter.

Olifantenstier Chang deed dus waarvoor hij naar de dierentuin gekomen was: dekken. Hij deed dat zelfs zo goed en zo vaak, dat ze hem bij Planckendael een ‘hobbydekker’ noemen. Uiteindelijk dekte hij in dezelfde periode zowel Khiang Phyo Phyo (de mama van Kai Mook) als May Tagu, de negenjarige (half-)zus van Kai Mook. Vlaanderens bekendste olifantje wordt daarmee dus grote zus én tante in een klap.

Wellicht zal May Tagu als eerste de bevalling inzetten, maar het is voorlopig nog onduidelijk wanneer dat zal gebeuren. Olifanten hebben een draagtijd tussen 18 en 22 maanden.

Geruchten nu pas bevestigd

Eerder deze maand waren er al hardnekkige geruchten dat twee vrouwtjes in de Mechelse olifantenfamilie drachtig zouden zijn, maar dat was toen nog niet zeker. ‘Als er zekerheid over zwangerschap bestaat, wordt dat officieel gecommuniceerd’, klonk het toen. Maar de echo bevestigt het nu officieel: België kan langzaamaan olifantengek worden. Bij de geboorte van Kai Mook steeg het bezoekersaantal van (toen nog) Zoo van Antwerpen enorm, en werden er honderden souvenirs en gadgets verkocht.