Schoolvervoer vergeet kinderen op te halen

Print
Schoolvervoer vergeet kinderen op te halen

Foto: diro

Tongeren -

Het leerlingenvervoer tussen de gemeentelijke basisscholen van Nerem en Piringen had de afgelopen week last van kinderziektes. De ene dag arriveerden de kinderen uit Nerem een uur te laat in de school van Piringen en enkele dagen later werden de kinderen na schooltijd vergeten in Piringen.

Mama Nathalie Vanhaeren vindt dit niet kunnen. ‘Onze kinderen werden vorig schooljaar aan de deur gezet en nu worden ze ook nog letterlijk en figuurlijk in de kou gezet. Dit kan gewoon niet. Gelukkig is een stadsarbeider die overuren maakte nog langsgekomen om de kinderen op te halen. Het vervoer is zeer slecht georganiseerd. Er zijn te veel verschillende chauffeurs’, zucht de mama. Het stadsbestuur heeft het leerlingenvervoer gratis georganiseerd ter compensatie voor de afslanking van GBS ’t Pomphuisje in Nerem.

Omdat slechts vier kinderen van dit aanbod gebruikmaken, gebeurt het transport niet met een schoolbus, maar in een auto van de gemeentediensten en meestal niet door dezelfde gemeentearbeider. Onderwijsschepen Jos Schouterden zakte woensdagochtend af naar de schoolpoort in Nerem om zich uitgebreid te excuseren bij de ongeruste ouders. ‘Ik ben maandag hierover ingelicht. We hebben onmiddellijk overleg gepleegd, want dit mag niet meer gebeuren. Vanaf nu zullen we met twee vaste chauffeurs en twee vaste vervangers werken’, beloofde de schepen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio