Nog altijd geen spoor van Ilse Lemmens (29)

Print
Nog altijd geen spoor van Ilse Lemmens (29)

Foto: BELGA

Zutendaal -

Een week na de verdwijning van Ilse Lemmens (29) ontbreekt nog elk spoor van de vrouw. De politie verzegelde gisteren de woning van de vrouw aan de Daalstraat in Zutendaal, al wijst volgens het parket voorlopig niets in de richting van een misdrijf.

Ilse Lemmens verliet vorige week donderdag rond 11 uur haar woning in de Daalstraat met een lichtgekleurde fiets. Sindsdien ontbreekt elk teken van leven. Afgelopen weekend werd een nationaal opsporingsbericht verspreid, maar dat leverde geen enkele bruikbare tip op. De vrouw was vertrokken zonder haar gsm.

Een overbuur heeft Ilse vorige donderdag als laatste zien vertrekken. ‘Wij kunnen van bij ons recht in de achterliggende tuin van Ilse kijken’, zegt de buurman, die liever niet met naam in de krant wil. ‘Zij gaf daar paardrijles en kwam hier ook geregeld over de vloer. Ik heb haar vorige week zien vertrekken met de fiets. Ze had toen een witte blouse aan. Blijkbaar ben ik de laatste die haar gezien heeft. Ik vond het toen al vreemd dat ze met de fiets wegging, ik had haar immers nog nooit zien fietsen. Ik heb nog geroepen, maar ze reageerde niet. Geen idee of ze op dat moment overstuur was. De hele buurt vraagt zich af wat er gebeurd kan zijn.’ Ilse vertrok zonder gsm. In 2007 was de vrouw al eens langdurig vermist. Toen dook ze pas twee maanden later op in Noord-Frankrijk, waar ze op de dool was.

Woning verzegeld

Speurders van de politiezone MidLim verzegelden gisteren de woning van de vrouw. ‘Maar dat is puur uit veiligheidsoverwegingen’, verzekert de woordvoerster van het Tongerse parket. ’Voorlopig is er niets dat in de richting van een misdrijf wijst. We willen gewoon geen enkel risico lopen en hebben daarom de woning verzegeld. Op die manier gaan eventuele sporen zeker niet verloren.’ Ilse Lemmens heeft verschillende paarden, pony’s en een hond. De dieren worden nu door iemand anders verzorgd. De vrouw had weinig contact meer met haar familie. Ze verloor haar moeder en zusje enkele jaren geleden.

Wie meer info heeft over Ilse Lemmens of weet waar ze verblijft, mag contact met de politie opnemen: 0800/30.300


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio