Jongeman verwondt vier agenten bij controles

Print
Sint-Truiden -

Vier agenten van de verkeersdienst van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken hebben maandag verwondingen opgelopen tijdens twee routinecontroles van boorddocumenten en de technische vereisten van de voertuigen.

Een 20-jarige man uit Geetbets vluchtte twee keer bij twee verschillende controles en raakte telkens agenten.

In de voormiddag hadden de agenten zich opgesteld ter hoogte van de Veemarkt in Sint-Truiden. Toen een automobilist zich aan de controle wou onttrekken, gaf hij plots plankgas toen de politieagent zijn voertuig benaderde. De agent werd daarbij een aantal meters door het voertuig meegesleept, maar kwam er vanaf met wat blauwe plekken. De bestuurder kon een eerste keer ontkomen. Toen de verkeerspolitie zich in de namiddag op de Luikersteenweg in Sint-Truiden hadden opgesteld voor een nieuwe routinecontrole merkten de agenten toevallig het voertuig opnieuw op.

‘Ze vroegen de boorddocumenten van de bestuurder, maar hij sloeg opnieuw op de vlucht’, zegt hoofdcommissaris Steve Provost. ‘De bestuurder verwondde daarbij drie verkeersagenten. Zij kregen de eerste zorgen toegediend in het ziekenhuis. Twee van hen zijn een bepaalde periode werkonbekwaam.’ Gelukkig konden de aangereden agenten de nummerplaat van de betrokken bestuurder noteren en stond de wagen geseind.

Thuis gearresteerd

Aan de hand van die gegevens en de beschrijvingen van de persoon door de politieagenten kon de bestuurder geïdentificeerd worden. Hij werd maandagavond in zijn woonplaats gearresteerd door de lokale politie Hageland. De 20-jarige man uit Geetbets werd overgebracht voor verhoor naar onze politiezone. De verdachte had geen rijbewijs en is geen onbekende voor het gerecht. Het voertuig werd in beslag genomen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio