Redactie start in het geheim 42ste editie van de Bèssemgezèt

Print
Redactie start in het geheim 42ste editie van de Bèssemgezèt

Foto: Achiel Geurts

Lanaken - Op 22 oktober kwamen de redactieleden van de Bèssemgezèt samen op een geheime locatie om te brainstormen over de samenstelling van de 42ste editie van de Lanaker carnavalskrant Bèssemgezèt 2015. Wat het redactieteam tijdens een redactievergadering bekokstooft, blijft een goed bewaard geheim.

Toch lekte een en ander uit. Zo raakte bekend dat Lanakense vrouwen een protestmars gaan organiseren naar Lanaken Heide om aan de voorzitter van de ‘Raod van èllef‘ te eisen dat ook vrouwen in het redactieteam van de gezèt worden opgenomen. Ze willen onder meer voorkomen dat in de volgende editie van de carnavalskrant weerom pikante foto’s van Lanaker vrouwelijk schoon gepubliceerd worden. Ook komen uit diezelfde hoek hardnekkige geruchten dat volgend jaar een vrouw de macht gaat grijpen over het Hekseriek Laoneke. Jean-Pierre Hermans, redactiehoofd van de Bèssemgezèt reageerde zoals verwacht: “Geen commentaar”. Ook de overige redactieleden hielden de lippen stijf op elkaar.

De Bèssemgezèt is gratis en wordt in februari gedropt in alle brievenbussen van Lanaken en deelgemeenten. Samen met de Bèssemgezèt verschijnt ook de 4de editie van het Bèssemgezètsje waarin de jongste inwoners hun schrijfvaardigheid en tekentalent kwijt kunnen.
De Lanaker carnavalsverenigingen worden verzocht om tijdig hun tekst- en beeldmateriaal binnen te sturen. Lezers, adverteerders en ontevreden vrouwen kunnen voor info terecht bij de voorzitter van de Raod van Laon tot Aoke: jacqueslenaerts@skynet.be

(Foto Willy Stöckers)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio