Vanderbiest: ‘Ben nog niet klaar voor vertrek naar Standard’

Print
Vanderbiest: ‘Ben nog niet klaar voor vertrek naar Standard’

Foto: BELGA

Na het vertrek van Guy Luzon bij Standard werd KV Oostende-coach Fred Vanderbiest begin deze week genoemd als een van zijn mogelijke opvolgers. ‘Een vertrek bij KV Oostende is echter niet aan de orde’, stelde Vanderbiest de ongeruste KVO-supporters woensdag gerust.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vanderbiest zet al twee seizoenen in eerste klasse uitstekende resultaten neer met de ‘Kustboys’ en dat wekt logischerwijs de interesse van heel wat clubs. ‘Dinsdagavond werd ik opgebeld door een journalist. Die man vertelde mij dat ik een van de kandidaat-opvolgers ben van Guy Luzon bij Standard’, doet de KVO-trainer zijn verhaal.

De 37-jarige voormalige profvoetballer wil op de eerste plaats de supporters van KV Oostende geruststellen. ‘Op de vraag of ik interesse heb in die functie, antwoordde ik in alle eerlijkheid dat eens luisteren nooit kwaad kan omdat je als trainer nooit weet wat de toekomst brengt, maar dat ik mij opperbest voel in Oostende en hier niet wil vertrekken. Dat bericht werd vervolgens gretig opgepikt op diverse forums en sociale media en veroorzaakte blijkbaar nogal wat onrust bij de supporters. Ik wil hen hierbij duidelijk maken dat ik er zelfs niet over nadenk om KVO te verlaten. Enerzijds omdat ik me - zoals gezegd - goed voel aan de kust en anderzijds omdat ik op dit moment waarschijnlijk nog niet klaar ben om een dergelijke stap naar de ‘Vurige Stede’ te zetten. Ik steek niet weg dat de interesse van een topclub als Standard mij flatteert, maar ik voel me goed in Oostende en ben dan ook van plan om met heel KVO te bouwen aan een mooie toekomst voor ons ‘weireldploegsje’.’