Neos Bilzen in Ieper terug naar '14-'18

Print
Neos Bilzen in Ieper terug naar '14-'18

Foto: Frans Bijloos

Bilzen - Maandag 20 oktober, op de laatste mooie nazomerdag, stappen 30 Bilzerse senioren op de bus voor een 2-daagse uitstap naar Ieper en haar oorlogsverleden.

De enkele uurtjes bus waren zo voorbij en meteen bij aankomst, in de schaduw van de kathedraal, mochten we genieten van een lekker lunch. Dan startte ons programma met een busrit, met gids, langsheen de noordelijke frontlijn van Ieper. Verspreid in het vlakke landschap liggen, na 100 jaar, de vele begraafplaatsen er nog steeds bij als indrukwekkende getuigen van de zinloosheid van elke oorlog. Na het avondmaal verscheen iedereen stipt op tijd voor het appél van de Last Post. Het blijft een belevenis waar je stil van wordt.

De volgende dag trokken we dan naar Diksmuide met de beruchte 'dodengang' en in de namiddag werd het museum van Flanders Fields bezocht. We kwamen tijd te kort...Tijdens de terugreis werd duidelijk dat deze trip toch indruk op iedereen gemaakt had, het 'We zijn van na de oorlog en dat willen we graag zo houden' had voor ons een nieuwe betekenis gekregen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio