-

Kopenhagen-aanvoerder: ‘Gaan voor vier op zes tegen Club Brugge’

Print
Kopenhagen-aanvoerder: ‘Gaan voor vier op zes tegen Club Brugge’

Foto: BELGA

De kapitein van Kopenhagen, de 23-jarige middenvelder Thomas Delaney, vergezelde zijn coach Stale Solbakken tijdens de persconferentie. ‘Vier op zes is ons doel tegen Club Brugge’, vertelde Delaney daags voor de wedstrijd op de derde speeldag in de Europa League.

‘Wij hebben hier al eens een knap resultaat neergezet. Twee jaar geleden wonnen we in dit stadion van Club Brugge. Dat was toen wel in de voorrondes van de Champions League en bovendien miste ik die wedstrijd door een blessure. Ik kijk alvast uit naar morgenavond’, aldus Delaney.

‘Ik verwacht een sterke tegenstander, een goed spelende ploeg maar een team waarmee we ons kunnen meten’, ging de kapitein verder. ‘De Belgische competitie is wel iets hoger aangeschreven dan ons Deens kampioenschap, maar ik denk dat de twee ploegen toch wel op het hetzelfde niveau zitten. In vergelijking met twee jaar geleden is Club Brugge wel een pak sterker geworden, maar dat geldt ook voor Kopenhagen. Tegen Torino verloren we op het allerlaatste moment met een dom penaltydoelpunt, anders sprokkelen we tegen hen een mooi punt. Wij hebben dus iets recht te zetten. Het is de bedoeling dat we thuis al onze wedstrijden winnen. Hier mogen we met een puntje best tevreden zijn.’