‘NMBS en Infrabel waarschuwen FOD Mobiliteit voor besparingen’

Print
‘NMBS en Infrabel waarschuwen FOD Mobiliteit voor besparingen’

Foto: BELGA

De financiële directeurs van de NMBS en Infrabel hebben de directie van de FOD Mobiliteit ervoor gewaarschuwd dat de structurele besparingen die de federale regering van het spoorbedrijf vraagt, hen dwingt ‘de fundamenten van hun strategie’ te herzien. Dat heeft Waals minister van Openbare Werken Maxime Prévot (CDH) woensdag verklaard.

In de brief aan de federale overheidsdienst benadrukken de twee directeurs dat de besparingen ’een ongeziene omvang hebben’, antwoordde Prévot in het Waals parlement op vragen van Dimitri Fourny (cdH) en Christie Morreale (PS).

De CDH-minister verwees naar de moeilijkheden van het GEN-dossier in het zuiden van het land en de prioritaire spoordossiers voor Wallonië en liet daarbij zijn ongerustheid blijken. ‘Ik heb er geen zin in dat het opnieuw Wallonië en de Waalse bevolking zijn die bedrogen uitkomen in het spoordossier’, voegde hij er zelfs aan toe.

Even voordien had Prévot - in een verwijzing naar de gebrekkige communicatie over de besparingen bij de NMBS - verklaard dat hij ‘niet de onbeleefdheid aan de dag zou leggen om uitspraken te doen die federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant in de problemen zouden brengen. Dat doet ze zelf al goed genoeg.’