-

Thomas Meunier: ‘Voluit voor winst gaan’

Print
Thomas Meunier: ‘Voluit voor winst gaan’

Foto: BELGA

Voor Thomas Meunier is de tegenstander van donderdag op de derde speeldag in de Europa League alvast geen onbekende. De 23-jarige Meunier was er twee jaar geleden immers ook al bij toen Club Brugge in augustus 2012 de Deense ploeg trof in de voorrondes van de Champions League.

‘Kopenhagen won in deze poule zijn eerste wedstrijd en verloor daarna in de toegevoegde tijd van Torino na een strafschop. Deze twee teams zijn, samen met Club Brugge natuurlijk, de meest in het oog springende ploegen in onze reeks’, vertelde Thomas Meunier woensdag in het Jan Breydelstadion.

‘In eigen huis moeten we tegen Kopenhagen op de zege mikken, ook al weten we dat het geen gemakkelijke opgave wordt. Wij hebben nog een rekening openstaan van twee jaar geleden. Ginds werd het 0-0 en in eigen huis gingen we eruit met een 2-3 eindstand. Dat was toen onder Leekens, Tom Högli speelde bij Club Brugge en ikzelf werd destijds nog uitgespeeld als aanvaller. Je kan die periode dus niet meer vergelijken met nu’, aldus Meunier.

‘Wij hebben kwaliteiten genoeg in huis om Kopenhagen aan te kunnen en zo een rechtstreekse concurrent opzij te zetten. We zitten met Club Brugge in een opwaartse spiraal. Kijk maar naar de resultaten van de afgelopen weken. De nieuwe spelers eisen hun rol op en we hebben een zeer uitgebalanceerde ploeg. In vergelijking met twee jaar geleden zijn we dus een pak sterker geworden. Wij moeten alvast voluit gaan voor winst tegen Kopenhagen zodat we de kwalificatie zo snel mogelijk kunnen afdwingen’, besloot Meunier.