Ivanovic pakt eerste zege op Masters tegen Bouchard

Print
Ivanovic pakt eerste zege op Masters tegen Bouchard

Foto: AP

Ana Ivanovic (WTA 7) heeft haar kwalificatiekansen voor de halve finales van de WTA Finales in Singapore gaaf gehouden. De Servische rekende woensdag in haar tweede duel in de rode groep immers in twee sets af met de Canadese Eugénie Bouchard (WTA 5), het werd 6-1 en 6-3.

Beide speelsters hadden maandag hun openingsduel in Singapore verloren - Ivanovic van Serena Williams (WTA 1) en Bouchard van Simona Halep (WTA 4) - en stonden dus met de rug tegen de muur. Ivanovic deed wat ze moest doen, maar ook Bouchard maakt nog een kleine kans om de halve finales te bereiken.

Eerder op de dag leed Williams in dezelfde groep een bijzonder zware 6-0 en 6-2 nederlaag tegen Halep. ‘Dit was de beste wedstrijd in mijn leven’, aldus Halep. ‘Ik kan echt niet beschrijven hoe ik me nu voel. Het is altijd al mijn droom geweest om een van de Williams-zussen te kloppen. Ik denk niet dat Serena haar beste dag had, maar ik speelde zelf heel goed en vond mijn beste tennis terug’, klonk het bij de Roemeense.

Aan de WTA Finals, ook wel de Masters of het officieuze WK genoemd, nemen de acht beste speelsters van het jaar deel. De top twee van de rode en de witte groep stoten door naar de halve finales.