Studiebureau aangesteld voor vernieuwing drie straten en Genkerbaan

Print
Studiebureau aangesteld voor vernieuwing drie straten en Genkerbaan
Zonhoven - De gemeenteraad heeft een studiebureau aangesteld dat een volledig nieuw ontwerp moet maken voor de vernieuwing van het wegdek en de riolering van de Grote Eggenstraat, de Kleine Eggenstraat, de Rosmolenweg en ... het laatste stukje van de Genkerbaan. Hiermee komt er een einde aan de jarenlange lijdensweg van de vernieuwing van het laatste deel van de Genkerbaan.

Het dossier van de Genkerbaan ligt nog altijd bij de Raad van Vergunningsbetwistingen. Het kwam daar terecht nadat de bewoners protesteerden tegen de plannen en hun toevlucht zochten tot juridische stappen. Ze konden niet leven met de bestaande plannen waarbij een aantal parkeerplaatsen zouden verdwijnen. De rest van de Genkerbaan werd intussen vernieuwd in verschillende fases. Maar een stuk van een goede honderdvijftig meter - tussen de dorpskern en het fietspad aan de Sprinkwaterstraat - herinnert nog altijd aan de 'betonbaan' van weleer.

Maar daar komt nu dus verandering in. De gemeenteraad gaf immers groen licht om een studiebureau aan te stellen en nieuw dossier op te starten. In dat nieuwe dossier worden ook de Grote Eggenstraat, de Kleine Eggenstraat en de Rosmolenweg opgenomen. "Het is de bedoeling om die straten samen te vernieuwen. En we gaan in overleg treden met de bewoners", zegt schepen van mobiliteit Eric Vos. "Het wordt dus een volledig nieuw dossier. Dat is trouwens ook beter voor de waterhuishouding in dat gebied", zegt hij.

Sven Lieten van oppositiepartij sp.a die destijds ook protesteerde tegen de plannen van de Genkerbaan, vroeg om voldoende parkeerplaatsen. "Om piekmomenten zoals de zondagsmarkt op de vangen," zegt hij. Ook Bart Vanhorenbeek (N-VA), die zelf op dat deel van de Genkerbaan woont, vraagt aandacht voor de parkeerproblematiek. Met de aanstelling van het nieuwe studiebureau, wordt het oude dossier stopgezet. Willy VANDAEL, foto WiVa
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio