Hond een beetje humeurig? Vanaf nu Shiatsu in Limburg

Print

Shiatsu bij honden komt uit Japan. Foto: DogChi

Maasmechelen -

Zit uw trouwe viervoeter een beetje slecht in zijn vel? Dan is er goed nieuws voor hem of haar. Sinds kort kan u bij Dog Chi in Maasmechelen terecht voor hondenshiatsu. Shiatsu is een 4.000 jaar oude Japanse techniek die sinds 20 jaar ook op honden wordt toegepast.

Maasmechelen is de eerste Limburgse gemeente waar uw hond terecht kan op de massagetafel. Shiatsu is een combinatie van massage en stretchen om druk uit te oefenen op de energiebanen. Shi staat voor duim, atsu voor druk. Volgens de Shiatsuleer zijn de energiebanen (of meridianen) verbonden aan organen in het lichaam. Door manipulatie met vingerdruk op de acupunctuurpunten wordt de balans hersteld in de geblokkeerde meridianen. Het verschil met gewone acupunctuur is dat er met de handen wordt gewerkt in plaats van met naalden.

Volgens de initiatiefnemers van Dog Chi kan u er met uw hond terecht om hem beter in zijn vel te laten voelen of als hij met trauma’s of angsten zitten. De kuur zou ook helpen als therapie na een operatie. Honden met artrose, reuma, heupdysplasie en epilepsie zouden baat hebben bij een Shiatsukuur. En tenslotte zou het ook moeten helpen voor honden met een doffe vacht, maag- en darmklachten en zelfs... slechte adem. Gezonde honden kunnen zich ook gewoon laten masseren omdat ze dat lekker vinden.

Voor alle duidelijkheid: shiatsu is een aanvullende therapie. Met een ziek dier gaat u allereerst naar de dierenarts.

Externe links