Op paddenstoelentocht met Natuurpunt

Print
Op paddenstoelentocht met Natuurpunt

Foto: Jan de Heij

Opglabbeek - Natuurpunt Opglabbeek organiseerde een paddenstoelentocht op zondag 19 oktober 2014.

Afgelopen zondag 19 oktober organiseerde Natuurpunt Opglabbeek voor geïnteresseerden een wandeling in het bos de buurt van de parking aan de Oude Kerkstraat.
Onder leiding van de bekende natuurgids Louis Cardynaels werden in het bos diverse paddenstoelen gezocht en door de gids besproken.
Een twintigtal enthousiaste deelnemers kregen vooraf een stukje uitleg over het ontstaan van paddenstoelen, hoe ze groeien en wat de betekenis van hen is voor de natuur en het bos in het bijzonder. Ook bij de symbiose tussen bomen en paddenstoelen werd uitgebreid stilgestaan, waardoor het geheel niet alleen een ontspannen, maar ook een zeer leerrijk samenzijn werd.
Helaas waren er door het droge en relatief warme weer van de laatste dagen niet zoveel paddenstoelen te observeren, doch alle gevonden exemplaren werden van een uitleg en bijzonderheden voorzien.
Deze middag heeft Natuurpunt Opglabbeek weer eens getoond dat het behoud van de ons omringende natuur en bossen ook voor het voortbestaan van de mensen van zeer groot belang is.
Na een wandeling van ca.2 uur ging iedereen, voorzien van weer een stukje extra kennis, voldaan naar huis


Info: Luc Swerts 089/85.48.65

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio