Koning en koningin zetten Belgische topsporters in de bloemetjes

Print
Koning en koningin zetten Belgische topsporters in de bloemetjes

Koning Filip, BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers en eerste minister Charles Michel Foto: BELGA

Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdag op het Kasteel van Laken de Belgische topatleten over de vloer gekregen die in 2013 en 2014 verdienstelijke prestaties leverden. Zo tekenden onder meer de deelnemers aan de Olympische en Paralympische Winterspelen van Sotsji en aan de Olympische Jeugdspelen in Nanjing present.

Het vorstenpaar nam iets meer dan een halfuur de tijd om alle sporters persoonlijk te feliciteren. In totaal waren meer dan 200 atleten en vertegenwoordigers van de federaties op het appel. Zo’n receptie wordt tweejaarlijks georganiseerd en daarvoor werkt het Paleis samen met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Ook delegaties van nationale hockey-en volleybalteams waren aanwezig, net als atlete Nafissatou Thiam, op het voorbije EK in Zürich nog goed voor brons in de zevenkamp. De Rode Duivels waren er niet, zij werden na hun geslaagd WK in juli al ontvangen op het Koninklijk Paleis.

Koning Filip werd vergezeld door BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers en Eerste Minister Charles Michel. Koningin Mathilde begroette de atleten met Rudy Demotte, minister-president van de Franse Gemeenschap, en René Collin (Sport) aan haar zijde.