Zo repareert u zelf (gemakkelijk en goedkoop) een sterretje in uw ruit

Print
Hasselt -

De Limburgse autoruitenhersteller Sylco heeft een doe-het-zelfkit ontwikkeld om sterretjes in een autoruit te herstellen. Vitrofix is nu verkrijgbaar en is vooral interessant voor automobilisten die geen verzekering hebben tegen glasbreuk. “Want als je een sterretje niet herstelt, kan het glas verder breken en ben je nog duurder af”, aldus Alexander Van den Born van Sylco.

Sylco is een kleine Limburgse hersteldienst van autoruiten. Samen met zijn vader en een werknemer rijdt Alexander Van den Born de provincie rond - maar ook daarbuiten - om zo’n zes tot negen ruiten per dag te herstellen of te vervangen bij klanten en bedrijven thuis. “Dit jaar is het eigenlijk vrij rustig geweest wat kapotte ruiten betreft, logisch na een zachte winter”, aldus Van den Born, die in een rustige periode op zoek ging naar iets nieuw.

Van den Born vond zijn inspiratie in de Verenigde Staten, waar doe-het-zelfkits voor autoruiten al helemaal zijn ingeburgerd. Het resultaat is Vitrofix, dat dezer dagen wordt gelanceerd. “De kit die je in de winkel koopt, werkt op identiek dezelfde wijze als ons eigen systeem, met de injectie van een hars dat het sterretje opvult, verhardt en dus ook verstevigt. Als je het doet zoals het hoort, kan een sterretje zelfs grotendeels worden weggewerkt.”

Helemaal Limburgs

De herstelkit die dezer dagen wordt gelanceerd in shops voor autotoebehoren en die in de toekomst ook in tankstations en supermarkten te vinden is, is een volledig Limburgse ontwikkeling. De verpakking werd ontworpen door een bevriend designer, de staander die in de winkels wordt gebruikt, wordt vervaardigd door een bevriend schrijnwerker. Productie daarentegen vindt plaats in Taiwan. Voor de prijs van ongeveer 27 euro kan je drie sterretjes herstellen. Veel goedkoper dus dan laten doen. “Ik praat eigenlijk tegen mijn eigen winkel”, glimlacht Van den Born.

De eerste vracht van 2.000 kits is inmiddels helemaal de deur uit. “Tot ieders tevredenheid”, aldus Alexander Van den Born, die het kan weten. “Ik neem contact op met iedereen die de kit via de website koopt en tot nu toe is iedereen enthousiast.”