‘Belgische bank faalt voor stresstest ECB’

Print
‘Belgische bank faalt voor stresstest ECB’

Foto: EPA

Elf banken uit zes landen voldoen niet aan de kapitaaleisen die de Europese Centrale Bank (ECB) bij zijn diepgravende onderzoek naar de financiële gezondheid van banken stelt. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE woensdag op basis van bronnen in de financiële sector.

Volgens EFE gaat het om drie banken uit Griekenland, drie uit Italië, twee uit Oostenrijk en één uit Cyprus, Portugal en België. Zij zouden extra kapitaal moeten ophalen om aan de eisen van de ECB te voldoen. Om welke bank het in ons land gaat is vooralsnog niet bekend.

De resultaten die EFE geeft, zouden wel nog niet definitief zijn en dus nog aangepast kunnen worden. De ECB maakt de resultaten van het balansonderzoek en de stresstest die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd, zondag bekend. ‘Alles wat daarvoor verschijnt, is speculatie’, reageert de ECB.

Op de lijst van 130 te onderzoeken banken uit de eurozone stonden voor België AXA Bank Europa, Belfius Bank, Dexia nv, Investar (holding van Argenta), KBC Group en The Bank of New York Mellon.