Jeroen Slaats spreekt voor Werkgroep Arabisch

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Jonas Slaats is een antropoloog en theoloog met een grote interesse voor de dialoog tussen de verschillende levensbeschouwingen. Op 17 oktober was hij te gast bij de Werkgroep Arabisch, die elke vrijdagnamiddag samenkomt in de Oude Gevangenis.

De leden van de Werkgroep Arabisch bestuderen de Arabische taal, meer als een workshop dan als een schoolse cursus. Daarnaast krijgen ze allerlei informatie over de rijke Arabische cultuur en actualiteit. Het is een project van de Universiteit voor het Maatschappelijk Belang dat kadert binnen de ontmoeting tussen culturen.
Jonas Slaats is thuis in de religieuze tradities van zowel het Midden-Oosten als het Verre Oosten. Hij schreef verschillende boeken over spiritualiteit en de spirituele levenswijze. Hij is bestuurslid van de Europese afdeling van URI (United Religions Initiative). Ook in de vredesbeweging is hij actief, o.a. als medeorganisator van de jaarlijkse Gandhiaanse vastenweekends.
In zijn uiteenzetting hekelde hij de beeldvorming rond islam in onze westerse media. Wegens gebrek aan diepere kennis wemelt het van de simplismen, zonder aandacht voor de spirituele kennis. De overgrote meerderheid van de moslims is de verdraagzaamheid en democratie toegenegen, en gekwetst door de versimpelde en verkeerde berichtgeving.


Wie wil aansluiten bij de Werkgroep Arabisch, kan contact opnemen via marcel.vanderhoydonc@telenet.be of 011/63 10 93. Voorkennis van het Arabisch is niet nodig.
Op de groepsfoto aan de trap staat Jonas Slaats tweede van rechts.

Foto's genomen door Gaston De la Haye.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio