Seks & Relaties

COLUMN. 'Waarom mannen niet willen dat vrouwen te veel bedpartners hebben'

Print
COLUMN. 'Waarom mannen niet willen dat vrouwen te veel bedpartners hebben'

Foto: *

Annelien Coorevits presenteert het programma 'Singl3s' en is auteur van een handboek over daten. Vandaag neemt ze onder de loep waarom mannen soms vallen over het aantal bedpartners van een vrouw.

Wanneer ik vroeger (in het verre, verre verleden) een potentiële partner ontmoette, was ik altijd wel nieuwsgierig naar hoeveel veroveringen de man in kwestie al had gehad.

Te weinig vrouwen deed me vermoeden dat er toch iets niet juist was met die man en te veel bleek dan weer geen ‘trouwmateriaal’. Toch niet als ze nog in hun twintiger jaren zitten. Ik geloof dat een man klaar is om zich te settelen rond zijn dertigste. Als hij van z’n vrijheid heeft genoten, als hij zegt ‘t was fijn, bedankt, tot ziens! Dank u Benny Neyman voor de vrolijke noot.

Wat ik wil zeggen: een man met al zijn veroveringen vinden we stiekem aantrekkelijk, maar wat als een vrouw ook goed heeft geleefd?

Hoezeer de emancipatie de laatste decennia de goede richting uitging, we kunnen er niet onderuit. Een vrouw mag maar, volgens de maatschappelijke maatstaf,  met een aantal mannen het bed gedeeld hebben. De grootste reden hiervoor blijkt te zijn dat mannen niet willen dat anderen hun vrouw omschrijven als een ‘foute beslissing’ of ‘een wilde nacht’. Een tweede reden is dat mannen niet willen concurreren met andere mannen.

Allemaal goed en wel, maar wat is nu het te aanvaarden aantal voor een vrouw? Mannen denken ‘hoe minder hoe beter’ maar als we naar de statistieken gaan kijken, ligt het gemiddeld aantal bedpartners bij vrouwen tussen de vier en de acht.

Laat ons even kijken naar onze meisjes. Yentl heeft twee vaste relaties gehad en daar bleef het bij. Sofia leunt dichter aan bij de ‘gemiddelde score’. En Sabrina? Wel, zij trekt het gemiddelde wat omhoog. So what? Je leeft maar een keer denk ik dan.

Bekijk het positief: veel bedpartners zorgt voor veel ervaring en dus goeie seks. En ongeacht het aantal, als hij/zij uiteindelijk voor jou kiest, wil dat al iets zeggen. Wat de mannen betreft: get over it!

Singles, elke woensdag om 21u15 op Vijf

Niet te missen