Douaniers voeren stiptheidsacties uit aan grensovergang

Print
Douaniers voeren stiptheidsacties uit aan grensovergang

Foto: BELGA

Neerpelt / Lommel -

Woensdagmorgen om 10 uur zijn douaniers gestart met stiptheidsacties aan de grensovergang in Lommel. Hiermee willen ze protesteren tegen de hervormingen bij de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën, die onder meer de overplaatsing van een aantal ambtenaren inhouden.

De actie gaat uit van de douaniers in de kantoren van Neerpelt en Lommel. Zij controleren strenger dan normaal het doorgaand verkeer aan de Belgisch-Nederlandse grens. Dit heeft al meteen tot een file geleid.

De douaniers nemen niet deel aan een georganiseerde vakbondsactie, maar protesteren uit eigen beweging tegen de herstructureringen bij Financiën. Een aantal douaniers zou hierdoor verder van huis moeten gaan werken, en dat zint hen niet. Ze hebben naar eigen zeggen te weinig inspraak bij deze wijzigingen en hekelen het chaotische overleg. Met de stiptheidsacties willen ze dan ook vooral de FOD Financiën onder druk zetten om een betere regeling uit de brand te slepen.

Vrijwel meteen na de start van het initiatief, stokte het verkeer aan de grensovergang in Lommel. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de actie wordt stopgezet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio