Nederland stopt onderzoek naar in stukken gesneden lijk langs E314

Print
Nederland stopt onderzoek naar in stukken gesneden lijk langs E314

De E314 in Tielt-Winge, met aan de rechterkant de berm tussen de snelweg en de Hakselbergweg. Foto: Google Maps

Na meer dan vijf jaar heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) een einde gemaakt aan de zaak tegen de inmiddels 56-jarige verdachte van de moord op Limburger Ronald Noteboren. Zijn lichaam werd begin 2009 langs de E314 in Tielt-Winge gevonden. Er is onvoldoende bewijs, zei advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen woensdag naar aanleiding van berichten in de Nederlandse-Limburgse media.

De 41-jarige Ronald Noteboren uit Schinnen (Nederlands-Limburg) verdween op 18 februari 2009. Vier dagen later werden delen van zijn lichaam gevonden in de berm van de Haksbergstraat, een parallelweg met de E314 tussen Aarschot en Diest. Zijn lichaam was in stukken gesneden en hoofd en handen ontbraken.

Noteboren ging in januari 2008 failliet en stond onder meer in het krijt bij de fiscus en bouwbedrijven. Het is onduidelijk of zijn gewelddadige dood hiermee verband houdt.

Paardenhandelaar Jan S. uit Stevensweert (vlak bij Maastricht) werd verdacht omdat er bij het lichaam van Noteboren een paardenhaar werd gevonden. In 2010 zat hij een paar dagen vast.

Jan S. was de enige officiële verdachte.

Het OM bevestigde woensdag dat de zaak tegen hem is geseponeerd en dat er nu geen aanknopingspunten meer zijn. Het onderzoek ligt stil, aldus een woordvoerster.