ABVV Bouw: ‘Kleine overwinning, maar slachtpartij blijft’

Print
ABVV Bouw: ‘Kleine overwinning, maar slachtpartij blijft’

Foto: vum

‘Een kleine overwinning, maar fundamenteel verandert er niets.’ Zo reageert Rik Desmet van de socialistische vakbond ABVV Bouw op de aankondiging dat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) overgangsmaatregelen plant voor het brugpensioen.

ABVV Bouw raadde zijn leden die aan de voorwaarden voor brugpensioen voldoen, vorige week aan zich nog snel te laten ontslaan om nog van de huidige voorwaarden voor brugpensioen te kunnen gebruikmaken.

Volgens onze krant zal Peeters de ministerraad donderdag voorstellen om de brugpensioenmogelijkheid open te laten tot het einde van het jaar, en om ervoor te zorgen dat wie dit jaar aan de voorwaarden voor brugpensioen voldoet, dat ook na Nieuwjaar zal blijven doen.

Desmet spreekt van ‘een kleine overwinning’. ‘Maar fundamenteel blijft de slachtpartij in stand gehouden’, voegt hij onmiddellijk toe. De vakbondsman wijst erop dat bijvoorbeeld de voor de bouwsector specifieke regeling van brugpensioen op 56 jaar omwille van medische redenen volledig afgeschaft wordt. ‘Men beseft niet wat men aanricht’, klinkt het. ‘We zullen blijven actievoeren tegen de maatregelen.’