Zacht weekend in het vooruitzicht

Print
Zacht weekend in het vooruitzicht

Foto: Patrick Hattori

Woensdagmiddag kan de zon schijnen, maar komen, vooral in het noorden en oosten van het land, ook enkele buien voor. De wind waait matig tot vrij krachtig, met aan zee een krachtige noordwestenwind. Tijdens de buien kunnen windstoten optreden. In de Hoge Venen wordt het tot 6 graden, elders 12 graden. De wind neemt woensdagavond snel in sterkte af, de buienactiviteit verdwijnt en er komen ook wat meer opklaringen.

In de nacht van woensdag op donderdag neemt de bewolking toe vanuit het westen. De minima bedragen 2 graden op de Hoge Venen en 6 à 9 graden in de andere regio’s.

Donderdag is het vaak bewolkt, maar er valt weinig of geen neerslag. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige, zuidwestenwind. In Hoog-België lopen de temperaturen op tot 9 graden, elders kan het tot 14 graden worden.

Ondanks de bewolking blijft het vrijdag droog. ‘s Avonds en in de nacht van vrijdag op zaterdag valt er opnieuw af en toe regen. Van zaterdagmiddag tot maandagavond blijft het meestal droog, met soms zelfs enkele opklaringen. Daarna wordt de neerslagkans weer wat groter. De middagtemperatuur schommelt dit weekend rond de 16 graden, wat nog altijd vrij zacht is voor de tijd van het jaar.