HALLO in Hollywood: Contrast (album)

Print
HALLO in Hollywood: Contrast (album)

Onze Hollywood-reporter en gids Greet Ramaekers met een Freddy Krueger-imitator. Foto: Sven Dillen

In 2014 bestaat HALLO één jaar, en om dat te vieren trekken we met zeventig lezers naar Hollywood. Reporter Geert Op ’t Eynde en fotograaf Sven Dillen brengen dagelijks verslag uit van deze avontuurlijke ‘trip naar de sterren’.

‘Life, it’s all about contrast’. Het zou een frase kunnen zijn van onze Hollywood-reporter Greet Ramaekers. Man, met welk enthousiasme zij ons door LA heeft gegidst: chapeau! Haar Hamont-Achelse roots zijn al zo’n 19 jaar geworteld in de filmische ondergrond van Hollywood. Wie had ons dus béter in het walhalla van de motion picture industry kunnen rondleiden? Thanks Greet, voor het delen van de intrigerende verhalen, de inspirerende plekken en de verrassende anekdotes die jouw eigen American Dream mee vorm hebben gegeven (laat me trouwens meteen van de gelegenheid gebruikmaken om deze hardnekkige roddel de wereld uit te helpen: néé, Greet heeft níet de lakens gedeeld met Mick Jagger. Al heeft het niet veel gescheeld, laat ook dát duidelijk zijn. Triggeren we momenteel uw nieuwsgierigheid, en vraagt u zich af hoe de vork nu precies in de steel zit? Wel, misschien later meer daarover. Of niet... Ach, we zullen nog wel zien).

Waar waren we gebleven? Juist: contrast. Als in: extreme tegenstelling. Hollywood per definitie, zo mochten we ervaren. Hoezo? Wel, een voorbeeldje uit de losse pols. Hollywood Boulevard, waar elk jaar opnieuw het Oscar-circus met veel bombast losbarst, is ronduit impressionant. Het mythische sfeertje dat hier hangt, kruipt je genadeloos onder het vel wanneer je over de honderden sterren van de Walk of Fame voorbij de majestueuze gevel van het Dolby Theatre paradeert. Hoe verklaar je anders dat horden toeristen elkaar haast met een aan een doodsstrijd grenzende ambitie vertrappelen om een wazige smartphonefoto te nemen van de geplaveide ster van, pakweg, wijlen Michael Jackson? Ik overdrijf niet als ik zeg dat dit spektakel veel weg heeft van een bataljon vliegen die om ter eerst hun nageslacht proberen te deponeren in het eindproduct van een door talloze koeienmagen verteerde vierkante meter gras.

Het is bevreemdend om tegelijk te zien hoe op slechts 0,5 meter van dit extatische tafereel zich een heel ander verhaal aftekent. Dat van de haveloze dakloze (dat is een tautologie, I know), die aan de voet van het glamoureuze Dolby Theatre en pal op de plek waar steevast de rode loper wordt uitgerold, ligt te bedelen om een dime.

Het is een reality check. Maar we moeten ook niet flauw doen. Ook dít is Hollywood, the place where the magic happens and where dreams can come true. Helaas niet voor iedereen.

ALBUM: Bekijk alle foto's van dag 4 van onze lezersreis.