Dertigtal oproepen voor stormschade

Print
Dertigtal oproepen voor stormschade

Foto: ToRo

Het stormweer van dinsdag heeft in heel Limburg schade aangericht. De hulpdiensten kregen zo’n dertig oproepen binnen voor omgewaaide bomen. In Hasselt belandde een tak zelfs tot in de slaapkamer van een woning, terwijl in Peer enkele straten blank kwamen te staan.

Hevige rukwinden hebben dinsdagnamiddag tientallen bomen doen knakken in Limburg. De brandweerkorpsen kregen meer dan dertig oproepen binnen, voornamelijk in de omgeving van Hasselt, Beringen en Tessenderlo.

De brandweer van Hasselt moest drie keer uitrukken voor bomen en takken op de snelweg. In de Meerdegatstraat in Alken viel dan weer een tak op een rijdende auto. De wagen moest niet worden getakeld en kon gewoon doorrijden. Op de Diepenbekerweg in Hasselt belandde een boompje op een geparkeerde Mercedes. Overal in de provincie gingen loshangende borden en reclamepanelen waaien. In Peer kregen ze dan weer af te rekenen met wateroverlast. Een hevige regenbui zette er enkele straten blank. De brandweer van Bree moest de riooldeksels van de Vrijheidslaan, Molenstraat en Vrijheidsvest open zetten zodat het water kon wegtrekken.

Tak in slaapkamer

Een huis in de Kasteellaan in Rapertingen bij Hasselt liep het meeste schade op. De hevige wind rukte daar dinsdagavond een tak van een boom af. De tak denderde op het dak van een woning, en boorde zich dwars door het houten gebinte tot in de slaapkamer. Gelukkig raakte niemand gewond, maar brandweer Hasselt moest wel ter plaatse komen om het dak dicht te leggen met een zeil. De Kasteellaan werd daarvoor plaatselijk afgesloten voor het verkeer. Ook een gedeelte van de inboedel van de slaapkamer werd beschadigd. Het is trouwens al de tweede keer op korte tijd dat de getroffen familie Vanolst te maken krijgt met ernstige stormschade. Bij de vorige storm viel een boom van de buren om, en vernielde toen hun tuinhuis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio