Shiatsu voor honden in primeur in Limburg

Print

Foto: Fiel cosemansFotografie

Leut

Maasmechelen - Geslaagde Opendeur bij Dog Chi in Leut-Maasmechelen.

Dog Chi heeft zijn deuren geopend om hun nieuw concept voor te stellen. Maasmechelen heeft bij deze de primeur om als eerste gemeente in Limburg een plaats te hebben waar u terecht kunt voor een shiatsubehandeling voor honden. Dit gebeurt bij Dog Chi in Leut-Maasmechelen. Freddy en Annemarie zijn allebei afgestudeerd als honden shiatsu therapeut bij Evy Macquoy in Schelle. Freddy is tevens een gediplomeerd kynologisch hondengedragstherapeut.

Je vraagt je af: wat is hondenshiatsu en wat is er zo speciaal aan?
Shiatsu is een 4.000 jaar oude Japanse acupressuurtechniek die sinds 20 jaar ook op honden wordt toegepast. Shiatsu is een combinatie van massage, stretchen en behandeling van de meridianen (energiebanen) door er druk op uit te oefenen. Zo zorg je voor zowel een fysieke als mentale verbetering van je favoriet. Verschil met acupunctuur is dat zij met de handen werken in plaats van met naalden. Met deze behandeling kan je je hond eens verwennen, maar hij/zij gaat zich erdoor ook beter in zijn/haar vel voelen.

Shiatsu wordt ook als therapie gebruikt voor:
Honden die na een operatie moeten revalideren, voor artrose, voor reuma, heupdysplasie, epilepsie, ook helpt shiatsu bij honden met trauma's en angsten, honden met een doffe vacht, eczeem, slechte adem, maag en darmklachten enz.
Let wel op: bij ernstige klachten is het evident dat u bij u dierenarts langs gaat. Shiatsu is geen vervangende maar aanvullende therapie.

Tevens kan u bij hen terecht voor: privéhondentraining, hondengedragstherapie, hondenuitlaatdienst. Ook kan u workshops en lezingen volgen.

Voor meer info kan u terecht op hun website : www.dogchi.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio