Boottochtje eindigt fataal voor Gaston (57)

Print
Malle - Gaston Vanderhaegen (57) uit Oostmalle, die samen met zijn echtgenote Nicole Wautelet een boottochtje maakte in Nederland, sloeg overboord en verdronk jammerlijk. Zijn echtgenote kon zich nog net redden.

Wat zich aanvankelijk aandiende als een leuk tochtje vanuit de haven in het Oude Maasje richting Biesbosch eindigde in een drama. Zeker moment sloeg de wind vermoedelijk onder de rubberboot, waardoor de twee inzittenden in het water belandden. In tegenstelling tot zijn vrouw Nicole Wautelet, kon Gaston Vanderhaegen zich niet redden. Zijn levenloze lichaam werd zondag in Waspik bij Waalwijk uit het water gehaald.

Gaston Vanderhaegen was zaakvoerder van de firma's 'Drie in 1' en 'Alles in 1' in Oostmalle. Zijn bedrijf, gelegen aan de Lierselei 123, is gespecialiseerd in het vervaardigen van carports, overkappingen, fietsenstallingen en poorten naar de wensen van de klant.

De overledene was vooral fysiek een opvallende verschijning: hij had een kaal hoofd en droeg een lange volle baard. Zijn hobby's waren biljarten en varen met zijn rubberboot. Zijn laatste tochtje eindigde helaas fataal.

Gaston Vanderhaegen werd op 26 december 1956 geboren in Mechelen en overleed op 19 oktober 2014 in Waspik, Nederland. Hij laat niet alleen zijn vrouw Nicole Wautelet na, maar ook twee zonen (Tonny en Tim) en één kleinkind (Anouk). Hij had één broer, Maurice Vanderhaegen.

De uitvaartliturgie vindt zaterdag 25 oktober om 10u plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Oostmalle.