© Sven Dillen

Moord op Kirgiziër in Kerkom gerecontrueerd

Een 52-jarige vrouw en de 27-jarige inwonende vriend van haar dochter zijn gisteren teruggebracht naar het huis in Kerkom bij Sint-Truiden, waar in april van dit jaar Eduard Gorodushkin (56) om het leven is gebracht. Tijdens een ruzie sloeg de vrouw met een hamer het hoofd van haar man in. Samen met de vriend van haar dochter dumpten ze het levenloze lichaam in het Albertkanaal in Diepenbeek.

NV

Een tirannieke man die veel dronk, zo wordt Eduard Gordushkin, een man van Kirgizische afkomst omschreven. Op zondag 13 april werd zijn lichaam gevonden aan de Sluisstraat in Diepenbeek. Het kon niet meteen worden geïdentificeerd of gelinkt aan een recente verdwijning. Dat kon pas dagen later, nadat in de media was bericht over de vondst. Pas toen deed de familie aangifte van de werkloze truckchauffeur. Hij zou een week eerder zijn vertrokken uit zijn huis op de Naamsesteenweg in Kerkom en niet meer zijn teruggekomen, zo klonk het bij de aangifte.

De speurders hechtten weinig geloof aan die uitleg en legden de 52-jarige vrouw van het slachtoffer op de rooster, net zoals de man en de vriend van haar dochter, ook uit Kirgizië. Bleek dat het echtpaar ruzie had gemaakt over haar dochter en haar vriend. De man wilde het koppeltje uit zijn huis zetten. De ruzie werd beslecht met enkele hamerslagen. Na afloop rende de vrouw naar boven waar ze de vriend van haar dochter meedeelde dat zij “iets verschrikkelijks” had gedaan. Beiden reden daarop naar Diepenbeek waar ze het lichaam dumpten in het kanaal. De vrouw en de vriend werden na afloop van de reconstructie teruggebracht naar de gevangenis van Hasselt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio