Mercedes Van Volcem slikt tweet over ontslag Theo Francken in

Print
Mercedes Van Volcem slikt tweet over ontslag Theo Francken in

Foto: BELGA

Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open Vld) heeft donderdag op Twitter laten verstaan dat federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken best opstapt. De Open Vld-politica verwijderde de tweet nadien wel. Dat gebeurde volgens Van Volcem zelf 'op vriendelijk verzoek' van Open Vld-vicepremier Alexander De Croo. Dat Francken zich intussen heeft moeten verontschuldigen, bewijst volgens Van Volcem wel dat hij 'fout' was.

'De uitspraken van Theo Francken kunnen niet door de beugel. Als liberaal keur ik dat expliciet af. Wat mij betreft moet hij vervangen w.', zo tweette de Brugse politica donderdagochtend. Ze verwees daarmee naar de controverse rond de uitgelekte mails en facebookberichten waarin Francken zich uitspreekt over homo’s en migranten.

De tweet van Van Volcem is intussen verwijderd. 'Ik heb dat gedaan op vriendelijk verzoek van Alexander De Croo omdat het debat nog moest komen', aldus Van Volcem. Ze houdt wel vol dat 'iedereen van de liberalen verontwaardigd was over de uitspraken'. 'Het was aan Francken om zijn uitspraken uit te leggen. Hij heeft zich verontschuldigd, wat zijn fout aantoont', meent ze.

'Ik vind het zeer belangrijk dat een staatssecretaris er is voor iedereen en niet bepaalde bevolkingsgroepen ongenuanceerd op basis van nationaliteit uitsluit', besluit de Open Vld-politica.

De partij wenst geen commentaar te geven over de kwestie.