Michael Vanthourenhout pakt eerste profzege in Ardooie

Print
Michael Vanthourenhout pakt eerste profzege in Ardooie

Michael Vanthourenhout Foto: Photopress.be

Veldrijder Michael Vanthourenhout heeft zijn allereerste overwinning bij de profs te pakken. De 20-jarige crosser van Sunweb-Napoleon Games won afgetekend de Kermiscross van Ardooie. Sven Nys gaf vooraf ziek forfait, wereldkampioen Zdenek Stybar kwam halfweg zwaar ten val en werd met vrees voor een sleutelbeenbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis.

Zowat drie uur voor de start van de wedstrijd belde Belgisch kampioen Sven Nys nog ziek af. Meteen een eerste mokerslag voor de organisatoren die van dan af alles in het werk stelden om alsnog Klaas Vantornout aan de start te krijgen. Deze liet de late uitnodiging echter aan zijn neus voorbijgaan.

Michael Vanthourenhout had na zijn zege bij de beloften in Ronse afgelopen zondag flink wat vertrouwen getankt en trok vandaag meteen in de aanval. Hij kreeg zijn broer Dieter en Tom Meeusen mee in zijn zog. Even later sloot ook Zdenek Stybar aan.

In de derde ronde gooide Michael Vanthourenhout zijn medeleiders overboord en begon hij aan een lange solotocht die tot op de streep zou duren. Bij de achtervolgers voltrok zich ondertussen een drama. Zdenek Stybar ging juist over de aankomstlijn uit de bocht en kwam zo in de nadarafsluiting terecht. De wereldkampioen gaf meteen op en werd naar het ziekenhuis gevoerd (lees meer). Ook Dieter Vanthourenhout werd meegesleurd in de val.

Michael Vanthourenhout hield aan de meet een ruime voorsprong over op Tom Meeusen. Philipp Walsleben werd derde, Joeri Adams vierde, Tim Merlier vijfde. Op de erelijst volgt hij Klaas Vantornout op, die wegens een dispuut met de organisatoren omtrent zijn startgeld niet aan de start kwam.

Externe links