Werken aan op- en afrittencomplex 32 Tongeren

Print
Werken aan op- en afrittencomplex 32 Tongeren

Foto: DiRo

Riemst / Tongeren -

Tijdens het weekend van 18 en 19 oktober zal AWV het op- en afrittencomplex 32 ‘Tongeren’ van de E313 gedeeltelijk afsluiten om de lokale op- en afrit op de rotonde in opbouw aan te sluiten. Tegelijkertijd zal de aannemer ook de aansluiting maken op de Maastrichtersteenweg (N79) voor het verkeer komende van Riemst.

Vanaf vrijdagavond 17 oktober om 20u wordt de afrit komende van Hasselt en de oprit richting Luik afgesloten voor het verkeer. Vanaf maandag 20 oktober zal de aannemer aan de rijweg en de middenberm richting Riemst aan de zijde van Tongeren werken. Tegelijkertijd zal hij ook de aansluitingen aan de kant van de Genoelsweg aanleggen. Het verkeer kan dan via de nieuwe en tijdelijke wegenis in alle richtingen over de rotonde blijven rijden.

Het verkeer op de E313 komende van Hasselt kan Tongeren bereiken via complex 30 (Diepenbeek) of complex 33 (Boirs). Wie van Hasselt komt en richting Riemst of Maastricht wil, kan best omrijden via complex 31 (Bilzen-Hoeselt) of complex 33 (Boirs). Weggebruikers die vanuit Tongeren of Riemst via de E313 richting Luik willen, kunnen de calamiteitenroute naar complex 33 (Boirs) volgen om daar de snelweg op te rijden.

Ten laatste maandagochtend 20 oktober om 06u moeten de op- en afrit weer open zijn voor het verkeer. De afrit komende van Luik en de oprit richting Hasselt blijven open voor alle verkeer.

Het verkeer tussen Tongeren en Riemst kan in beide richtingen over de Maastrichtersteenweg (N79) blijven rijden. Voor de voertuigen die vanuit ‘De Pauze’ richting Riemst wensen te rijden, is er een omleiding voorzien via het industrieterrein. Voor de fietsers wordt een veilig dubbelrichtingsfietspad langs de werfzone voorzien.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio