Bocholt neemt deel aan Zuiddag

Print
Bocholt neemt deel aan Zuiddag

Foto: Koen Nijsen

Bocholt - Michelle Jacobs uit Bocholt werkte op 16 oktober één dag bij het gemeentebestuur van Bocholt in het kader van de Zuiddag.

De gemeente Bocholt kon dit jaar een enthousiaste leerlinge ontvangen die deelnam aan de Zuiddag. Dit is een organisatie voor en door jongeren die hun wereldwijd stimuleert om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campange 'Work for Change' waarbij scholieren één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden.

Dit jaar steunt Zuiddag een samenwerking met de ngo Broederlijk Delen voor hun project 'Drama en Dromen' in Palestina. Dit project helpt kinderen uit oorlogsgebieden om hun trauma’s te verwerken en om even te kunnen wegdromen uit de realiteit. Onze gemeente ontving Michelle Jacobs, een laatstejaars leerling van de richting humane wetenschappen van het Sint-Augustinus instituut van Bree. Zij mocht vandaag aan de slag gaan in het gemeentehuis voor het goede doel. Ze was voor één dag administratief medewerkster en mocht in de namiddag de sportdienst gaan versterken. Dit zal voor haar een dag zijn om niet snel te vergeten!

Wil jij volgend jaar ook voor één dag je job afstaan voor het goede doel? Surf dan naar www.zuiddag.be voor meer informatie.
Michelle kreeg alvast felicitaties voor haar inzet van schepen van ontwikkelingssamenwerking Jan Verjans.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio