Studenten PXL krijgen verrassingsmaaltijd voor Werelddag van Verzet tegen Armoede

Print

Foto: Ine Vandeweyers

Hasselt - 17 oktober is de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Het huisvandeMens en het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum van Hasselt sloegen samen met armoede-organisatie vzw De Brug de handen in elkaar om studenten Social Work van hogeschool PXL bewust te maken over de bestaande situatie.

De vrijzinnigen willen met hun huizenvandeMens en Ontmoetingscentra open plekken zijn waar iedereen welkom is. Maar nu gingen ze nog een stapje verder. Op 17 oktober wordt er namelijk over heel de wereld stilgestaan bij de Dag van het Verzet tegen Armoede. Voor velen is armoede een ver van mijn bed show. Daarom werd er een “scheve tafel maaltijd” georganiseerd om studenten Social Work van de PXL te laten ondervinden hoe het is om arm of rijk te zijn.

Bij het binnenkomen mochten alle studenten een lotje trekken. 1 op 6 mocht zich bij de rijke minderheid rekenen en kreeg een luxueus 5-gangen diner. De anderen moesten het stellen met een sobere rijstschotel. Een oneerlijke, maar realistische verhouding. Aan elke tafel schoof een ervaringsdeskundige in de armoede van vzw De Brug mee aan. Zij vertelden over hun eigen ervaringen en gingen de dialoog met de studenten aan over het thema armoede. Het was een moment van uitwisseling waarbij misverstanden doorprikt werden. De realiteit van mensen in armoede kwam ineens een stukje dichterbij.

“Armoede is een netwerk van sociale uitsluiting op verschillende levensdomeinen die intens met elkaar verweven zijn. Met een activiteit zoals vandaag hopen we vooroordelen tegen te gaan en mensen te bewegen naar meer verbondenheid en solidariteit. Een humane samenleving is er namelijk eentje zonder armoede en dat is iets om samen aan te werken”, zo vertelt Sara Dubois, vrijzinnig humanistisch consulent bij het huisvandeMens te Hasselt.

Meer info:
huisvandeMens Hasselt: T 011 21 06 54 - hasselt@deMens.nu – www.vrijzinniglimburg.be
Vrijzinnig Ontmoetingscentrum: T 011 35 27 80 – voc@telenet.be
Vzw De Brug: T 011 22 69 31 – debrughasselt@gmail.com - www.vzwdebrug.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio