Elia Viviani heeft akkoord met Team Sky

Print
Elia Viviani heeft akkoord met Team Sky

Foto: Photo News

Elia Viviani (25) draagt volgend jaar het shirt van Team Sky. De Italiaanse spurter van Cannondale is, op enkele punten en komma’s na, rond met het team van manager Dave Brailsford.

‘Er ontbreken nog enkele details om het officieel te maken. Mijn manager is met vakantie maar het contract ligt er en is klaar om getekend te worden’, zegt Viviani in de marge van het EK op de piste in Guadeloupe, waar hij deelneemt aan het omnium.

Viviani had een aanbod om in 2015 voor de fusieploeg Cannondale-Garmin te rijden, maar voerde ook gesprekken met BMC, Orica-GreenEdge en Sky. Uiteindelijk viel zijn keuze op die laatste ploeg, ook en vooral omdat hij zich bij het Britse team optimaal kan klaarstomen voor het omnium op de Spelen van Rio 2016.

‘Ik ben heel trots dat zij mij willen’, zegt Viviani. ‘Ze geloven dat ik hen veel zeges kan bezorgen en willen van mij hun uithangbord op de Italiaanse markt maken. Daarnaast heb ik van Brailsford de garantie gekregen dat ik alle mogelijke steun zal ontvangen met het oog op de Spelen.’

Viviani heeft zowel op de baan als op de weg al een rist overwinningen behaald. Dit jaar kon de snelle Italiaan zegevieren in de Ronde van Turkije, de Internationale Wielerweek Coppi & Bartali, de Ronde van Slovenië, de USA Pro Challenge en de Coppa Bernocchi.