Afroman blaast ‘Because I got high’ nieuw leven in

Print
Afroman blaast ‘Because I got high’ nieuw leven in

In 2001 scoorde Afroman een hit met ‘Because I got high’, een nummer over de foute keuzes die hij maakte door zijn cannabisgebruik. Dertien jaar later zijn de tijden fors veranderd en is wiet op heel wat plaatsen gelegaliseerd. Ook de rapper is tot nieuwe inzichten gekomen en daarom besloot hij een nieuwe, positieve versie van zijn nummer te maken.

In de originele versie van ‘Because I got high’ vertelt een giechelende Afroman dat hij zijn hele leven verpest heeft door cannabis te roken. ‘I lost my kids and wife because I got high, now I’m sleeping on the sidewalk and I know why: because I got high’, klonk het onder andere.

Meer dan een decennium later heeft de rapper nu een positievere boodschap: ‘The state made revenue, because I got high. They built a school or two, because I got high. Now the state can fund drug treatment, and I know why: because I got high.’

‘Dankzij het nummer kreeg ik destijds een platencontract en sta ik waar ik nu sta. Daar zal ik altijd dankbaar voor zijn’, zegt Afroman aan Rolling Stone. De rapper besloot een nieuwe versie van zijn hit te maken naar aanleiding van het politieke debat rond de legalisering van de drug. ‘Ik vond het een goed moment om de mensen wat in te lichten over de voordelen van marihuana en een aantal misverstanden weg te werken.’

Afroman bracht het nieuwe nummer uit in samenwerking met Weedmaps, een Amerikaanse app waarme je cannabisverkopers kan lokaliseren, en NORML (National Organization for the Reform of Marijuana Laws), een organisatie die strijdt voor een hervorming van de drugswetgeving.

Bekijk hier de originele versie van ‘Because I got High’:

Bekijk hier de nieuwe versie: