KVLV naar voordracht ‘Tweemaal oorlog en driemaal honger'

Print

Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode - KVLV Meeuwen trok op 24 september naar de bibliotheek om te luisteren naar een voordracht ‘Tweemaal oorlog en driemaal honger.'

Na een welkomstwoordje door de bibliotheekverantwoordelijke en de voorzitster van KVLV konden de dames en heren luisteren naar een presentatie doorspekt met verhalen vanuit de oorlogsdocumenten ‘De Boerin’.
Hoe leerde KVLV Vlaanderen lekker en gezond eten tijdens de oorlogsjaren? Hoe zette KVLV aan tot creativiteit en hoe ondersteunde KVLV de Agravrouwen tijdens die Groote Oorlog?
Een creatieve beurs, opgesteld doorheen de bibliotheek, maakte al deze informatie zo levensecht. Er was een aanbod van oude (KVLV-bestuur) en nieuwe materialen (bibliotheek).
De aanwezigen konden tijdens het bezoek, via een quiz, aan de verschillende standen ook nog meedingen voor mooie KVLV-prijzen en gratis bibliotheekabonnementen geschonken voor de gemeente, waarvoor dank.
Wat waren de dames en heren enthousiast toen zij de Oologswafeltjes mochten proeven en een tasje pompoensoep volgens het recept van ‘ons oorlogskookboekje’. Een helpende hand van het bibliotheekpersoneel was erg welkom. Zeer tevreden en vooral verrast trok iedereen terug naar huis.
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio