4 op de 10 Limburgse bedrijven hebben minstens één vacature openstaan

Print
4 op de 10 Limburgse bedrijven hebben minstens één vacature openstaan

Foto: MIST

Maar liefst 4 op de 10 Limburgse bedrijven hebben momenteel mintens één vacature openstaan. Eén op de 5 ondernemingen ziet zijn personeelsaantal volgend jaar stijgen. Dat melden UNIZO-Limburg en VKW Limburg, na een bevraging bij 450 werkgevers in onze provincie. Die vacatures raken wel maar moeilijk ingevuld.

6 op de 10 bedrijven geven te kennen dat de vacatures te lang open blijven staan. Hoewel het aantal potentiële werknemers is toegenomen, is één werkgever op de 4 ervan overtuigd dat het volgend jaar nog moeilijker zal zijn om vacatures in te vullen. Specifieke kennis of vaardigheden blijken minder een probleem. Wel blijft het naarstig zoeken naar kandidaten met het nodige engagement, de flexibiliteit en de wil om bij te leren.

Uit de bevraging blijkt dat de werkgevers in onze provincie de gewezen Fordwerknemers alle kansen willen geven. Eén op de drie stelt zich wel de vraag of zij kunnen voldoen aan vrij specifieke profielen. 5 procent vindt hun gespecialiseerde kennis wel een duidelijk voordeel. UNIZO-Limburg en VKW Limburg benadrukken dat het voor hen erg belangrijk is de werkzoekenden attent te maken op de mogelijkheden tot bijscholing. “Op die manier kunnen we het maximale halen uit dit extra arbeidsmarktpotentieel”, luidt het.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio