Eén prinses en acht burgemeesters op 85ste verjaardag van Jef Smets

Print
Eén prinses en acht burgemeesters op 85ste verjaardag van Jef Smets

Foto: Jos Lacroix

Sint-Truiden - In Sint-Truiden werd de 85ste verjaardag van Jef Smets uitbundig gevierd. Jef keerde, na een leven in Heusden, terug naar zijn geboortestad.

Jef Smets zag het levenslicht op 5 oktober 1929 in de Schepen Dejonghstraat in Sint-Truiden en is dus een echte “Bink”. Na de tuinbouwschool bij broeder Louis verliet hij Sint-Truiden om te werken als bedrijfsleider op een hoogstam fruitbedrijf bij Baron Van Zuylen in Argenteau bij Visé. Zonder toekomstperspectief keert hij na 10 jaar terug en begon hij aan een 32-jarige loopbaan bij AVEVE Boerenbond. Tijdens die jaren verhuisde hij met zijn gezin naar Bolderberg in Heusden-Zolder. Hier zou hij samen met zijn echtgenote Andrée Pirard een druk, actief en sociaal leven uitbouwen met als hoogtepunt de gemeentelijke verbroedering met de stad Bad Arolsen in Duitsland.


Gedurende 44 jaar hebben meer dan 30 verenigingen, onder impuls van Jef en Andrée vriendschapsbanden met deze Duitse stad gesmeed. Sinds 2001 woont hij terug in de Schepen Dejonghstraat in Sint-Truiden en is de cirkel dus rond.
Hier is hij actief in zwemmen, wandelen, fietsen en penningmeester van de seniorenraad.


Op 5 oktober werd de 85ste verjaardag van Jef door familie en vrienden uitbundig gevierd onder het motto: “Was bleibt is die freundschaft”, in aanwezigheid van Ingrid Prinsessin zu Waldeck uund Pyrmont, Veerle Heeren burgemeester van Sint-Truiden, Mario Borremans burgemeester van Heusden-Zolder, Jürgen van der Horst burgemeester van Bad Arolsen en een vijftal gewezen burgemeesters uit deze drie gemeenten


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio