Bart Swings opent dit weekend schaatsseizoen

Print
Bart Swings opent dit weekend schaatsseizoen

Foto: BELGA

Bart Swings zal zich komend weekend voor het eerst in het nieuwe schaatsseizoen meten met de internationale elite. In het Duitse Inzell, waar veel topschaatsers een trainingskamp hebben opgeslagen, doet Swings mee aan de eerste wedstrijden.

Op de website van zijn team Stressless laat de 23-jarige schaatser weten tevreden te zijn met het wedstrijdprogramma van dit seizoen. Voor het eerst worden er Belgische afstandskampioenschappen gehouden en wel op 1 en 2 november in Eindhoven.

‘Voorheen reden we een allround kampioenschap op een voor mij ongunstig moment en ook nog eens tijdens de kerstmarkt op de ijsbaan in Eindhoven. Dat voelde zeker niet als een serieuze wedstrijd’, stelt Swings. ‘De planning van dit BK is stukken beter, het past prima in mijn voorbereiding van de eerste wereldbekerwedstrijden.’

In de aanloop naar de internationale toernooien zal Swings in november en december zeker twee marathons schaatsen. ‘Het is voor Bart een goede afwisseling met het langebaan schaatsen en het past goed bij zijn achtergrond als inliner’, zegt zijn nieuwe trainer-coach Rutger Tijssen. Ook hij is blij dat de Koninklijke Belgische Schaatsfederatie (KBSF) voor het eerst nationale afstandskampioenschappen organiseert.

De eerste wereldbekerwedstrijden zijn van 14 tot 16 november in het Japanse Obihiro. Absolute hoogtepunten van het postolympisch seizoen voor Swings zijn de wereldkampioenschappen afstanden in Heerenveen (12 tot en met 15 februari) en het WK allround, dat ter afsluiting van het schaatsjaar op 7 en 8 maart in het Canadese Calgary plaatsvindt.