Illegale sigarettenfabrieken ontdekt in provincie Luik

Print
Illegale sigarettenfabrieken ontdekt in provincie Luik

Foto: Photo News

Een illegale sigarettenfabriek werd dinsdag ontmanteld in Eupen (Luik), zo schrijft Grenz-Echo. In Stembert (Verviers) werd ook een tweede fabriek ontdekt. Andrea Tilgenkamp, de procureur van Eupen, laat weten dat 21 mensen aangehouden zijn.

Op basis van een onderzoek dat het Duitse gerecht voerde, kwam het bestaan van de illegale sigarettenfabrieken in Eupen en Stembert aan het licht.

De ordediensten voerden dinsdag een inval uit in een hangar in Eupen. Daar legden ze beslag op machines, tabak en ander materiaal dat dient voor de fabricatie van sigaretten. Achttien mensen werden opgepakt en later aangehouden. “De ordediensten trokken ook naar een hangar in Stembert. Ook daar werden drie mensen opgepakt”, aldus Andrea Tilgenkamp, die schat dat voor 1 miljoen euro aan goederen in beslag is genomen.

De 21 mensen die aangehouden zijn, worden vervolgd voor inbreuk op de wet op douane en accijnzen, het opzetten van een crimineel netwerk alsook voor fraude en valsheid in geschrifte. Ze zullen vrijdag voor de raadkamer verschijnen, die zal beslissen over een al dan niet verdere aanhouding.