Belgen stellen teleur op openingsdag EK piste

Print
Belgen stellen teleur op openingsdag EK piste

Foto: Photo News

De Belgische mannenploeg is er donderdag niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de ploegenachtervolging op het EK piste in het Franse Guadeloupe.

De Belgische selectie met Dominique Cornu, Kenny De Ketele, Moreno De Pauw en Otto Vergaerde realiseerde pas de 12e tijd van 13 deelnemende landen. Enkel de acht beste tijden stootten door naar de volgende ronde.

De Belgische mannenploeg, onthoofd door de afwezigheid van Jasper De Buyst, Gijs Van Hoecke en Jonas Rickaert, mikte op een plek bij de laatste acht, maar valt daar dus buiten. De ploeg doet het daarmee veel minder goed dan op het WK van dit jaar waar ze negende werd.

Groot-Brittannië, Duitsland, Rusland, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Italië en Oekraïene zullen strijden om een plek in de finales.

Ook bij de vrouwen was het einde verhaal na de kwalificaties. Kelly Druyts, Lotte Kopecky, Saartje Vandenbroucke en Kaat Vandermeulen realiseerden de 11e tijd van 12 landen. Zij legden de vier km af in 4:56.309, ruim onder de tijd van vorig jaar waarmee ze de vierde plaats behaalden op het EK in Apeldoorn.

Groot-Brittannië, Rusland, Duitsland, Italië, Polen, Frankrijk, Litouwen en Ierland gaan door naar de halve finales.