De foutste Halloweenoutfit ooit: een ebolakostuum

Print
De foutste Halloweenoutfit ooit: een ebolakostuum

Foto: brandsonsale.com

In de Verenigde Staten proberen ze geld te slaan uit de hele ebolacrisis. Bedrijven verkopen namelijk ebolakostuums als Halloweenoutfit.

Binnen twee weken is het weer zo ver: Halloween. Bedrijven die kostuums verkopen, proberen met hun ontwerpen vaak in te spelen op de actualiteit. Maar in de Verenigde Staten gaan ze wel heel ver in die actuele vertaling van hun kostuums.

Op het moment dat het virus ebola de hele wereld lijkt te bedreigen en er nog steeds geen vaccin en medicijn tegen de ziekte zijn gevonden, verkopen winkels in de Verenigde Staten ebolakostuums. Niet ter bescherming van de gezondheid van de mensen, maar wel als Halloweenoutfit.

Gele rubberen laarzen

De outfit is in verschillende winkels in de Verenigde Staten te koop. Het is een buitengewoon totaalpakket met gasmaskers, witte pakken bedrukt met het woord ‘ebola’, gele rubberen laarzen, latex handschoenen, ademhalingstoestellen, enz.

Maar vele mensen kunnen met deze verkoopstunt niet lachen. Zeker niet nu er ook in de Verenigde Staten mensen met ebola besmet zijn.

‘Normaal gesproken hou ik wel van humor en ironie, maar deze kostuums, is dat nu echt grappig? Ebola is nog niet eens onder controle’, aldus een reactie van een verontwaardigde arts uit Philadelphia.

’U bent zeker veilig bij een eventuele uitbraak van ebola op uw Halloweenparty’, dat schrijft BrandsOnSale bij de advertentie van de kostuums. Het ebolapak kost 80 dollar (65 euro).

Opbrengst schenken aan onderzoek voor medicijn

Richard Parrot van het bedrijf ‘Ricky’s costume sellers’ zegt dat de vraag naar de kostuums erg groot is. Het bedrijf ontwerpt de kostuums niet, maar verkoopt ze enkel. Toch denkt Parrot er aan om zelf een kostuum te ontwikkelen omdat de hype rond het Halloweenpak zo groot is. Het bedrijf zou zelfs bereid zijn om een deel van de opbrengst te schenken aan onderzoek naar een medicijn om ebola te behandelen.

Externe links