Kort geding over ‘Schoenaerts’ wordt op 23 oktober behandeld

Print
Kort geding over ‘Schoenaerts’ wordt op 23 oktober behandeld

Foto: BELGA

Voor de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen is donderdag het kort geding ingeleid dat acteur Matthias Schoenaerts en zijn moeder Dominique Wiche hebben aangespannen tegen auteur Stan Lauryssens en uitgeverij Manteau. Er werden met de advocaten data afgesproken voor het uitwisselen van conclusies en op 23 oktober volgt dan de eigenlijke behandeling.

Het kort geding draait rond het boek ’Schoenaerts’, dat vier woelige jaren schetst uit het leven van de overleden acteur Julien Schoenaerts. Zijn zoon Matthias en vrouw Dominique willen via het kort geding bekomen dat het boek een sticker moet dragen met de boodschap dat het niet om een waarheidsgetrouwe biografie gaat.

Die sticker moet bovendien gekleefd worden over een vermeende quote van Matthias Schoenaerts op de cover. Hij vraagt voorts dat die quote niet meer verschijnt op de nog te drukken exemplaren van het boek en dat Lauryssens zijn naam niet meer gebruikt voor de promotie ervan. Noch Stan Lauryssens, noch Matthias Schoenaerts of zijn moeder waren donderdag op de zitting aanwezig.