Volgeling van ‘seksrabbijn’ verdrinkt in Sunparks

Print
Het parket van Turnhout heeft een strafonderzoek geopend naar de dood van een volgeling van ‘seksrabbijn’ Eliezer Berland. Levy Nissim (27) overleed dinsdagmiddag na een dagenlange coma als gevolg van een verdrinking in de vijver van Sunparks in Mol. ‘Uit het onderzoek is gebleken dat het om een ongeval gaat’, aldus het parket van Turnhout.

Levy Nissim (27) was lid van de joodse beweging Shuvu Banim, van de omstreden rabbijn en sekteleider Eliezer Berland (77, foto). Berland werd enkele weken geleden op Schiphol gearresteerd. Hij wordt in Israël gezocht wegens ontucht en aanranding van vrouwelijke volgelingen. Berland werd vrijgelaten in afwachting van zijn uitlevering. Sindsdien trekt de ‘seksrabbijn’ door Nederland. Een honderdtal volgelingen reist hem achterna. Vorige week streken de sekteleden neer in Sunparks in Mol.

Levy Nissim nam vrijdag een ritueel bad in een van de ‘zandwinningen’ in de omgeving van het vakantiedomein.

Tijdens het baden werd Nissim onwel en dreigde hij te verdrinken. Enkele geloofsgenoten slaagden erin hem op het droge te trekken. ‘Hij werd overgebracht naar het Sint-Dimpnaziekenhuis in Geel. Daar is hij dinsdagmiddag overleden, nadat hij in een diepe coma was geraakt.’